Wat is Hubeje en wat gaat naar de projecten?

 

Toen we begonnen te werken in India zochten we een NGO, die enerzijds fiscale attesten mocht uitschrijven en anderzijds goed was ingevoerd in de streek waar we wilden werken: het binnenland, bewoond door de stammen, in de staten Jarkhand en Chatisghar.

Zo kwamen wij bij Hubeje terecht. Dit is de NGO van de Jezu´eten. Die zijn al meer dan 100 jaar in deze streek werkzaam. Eerst vanuit Europa, maar vervolgens steeds meer met IndiŰrs. Nu zijn er nog enkele hoogbejaarde Europese paters.

Deze NGO wordt van staatswege gecontroleerd op de projecten die worden uitgevoerd (omwille van de fiscale attesten). Ieder project heeft zijn eigen rubriekrekening. De onze is de rubriek KERAKACHAR, genoemd naar de plaats waar de eerste school gelegen is die wij hielpen en nog steeds helpen. Het zijn overigens slechts enkele mensen (gewoonlijk christelijke religieuzen) die bereid zijn om in deze afgelegen streken te gaan leven en werken.

Wij hebben geen handtekening op deze rekening. Wij krijgen elke maand een rekeninguittreksel. Wij kunnen enkel zeggen naar welk project er hoeveel moet overgemaakt worden. Op deze wijze wordt 100% van de gestorte gelden aan specifieke projecten gestort. Alvorens we een project kiezen vragen wij steeds een volledige budgettering en een verantwoording van het waarom van dit project. Ook vragen we een  tussenkomst van de mensen ter plaatse, hoe miniem ook. Zo is het ook een deel van hen.