DOREA

 

 

2019

 

Hier toekomen is altijd indrukwekkend: de drums en dansers ontvangen je bij de ingang en de honderden kinderen staan al opgesteld om ons te verwelkomen. Hier mochten we de tweede fase van het hostel voor de jongens inhuldigen en vervolgens een nieuwe computerklas. De discipline valt ons telkens weer op: bij het binnenkomen springen alle kinderen recht en wensen ons een GOOD MORNING.

De laatste foto is die van het gebouw waar ze gaarne een verdieping zouden op bouwen (als ze voldoende sponsors vinden) om het groeiend aantal leerlingen een deftige klas te kunnen aanbieden.

 

 

     
   
   
     
     

 

 

2018

 

Na de inhuldiging in 2017 van de uitbreiding van het meisjesinternaat volgde nu de inhuldiging van de eerste fase van het jongens internaat. Uiteraard ging dit weer gepaard met zang en dans en het doorknippen van het lintje. De trap naar de verdieping is ook al klaar. Met dubbele bedden zullen hier nu al 80 jongens kunnen slapen. De school blijft ondertussen explosief groeien: nu al 1800 kinderen.

 

 

     

 

 

   
   
   
     
     

 

 

2017

 

Hier hebben we de nieuwe bijkomende slaapzaal voor de meisjes ingehuldigd

 

het ontvangstcomité

de verzamelde kinderen

de verzamelde kinderen

de nieuwe slaapzaal

de bovenste verdieping is de nieuwe slaapzaal

 

2016

We bezochten  nog even kort Dorea omdat we een vraag om hulp voor de uitbreiding van het internaat kregen. De school blijft explosief groeien: bij ons bezoek in 2013 waren er 1384 leerlingen nu al 1635. De gebouwen waren toen al veel te klein. Een spaanse  hulporganisatie bouwde bijkomende klassen maar het aantal leerlingen blijft groeien zodat er nog altijd overal les gegeven wordt. Ook het aantal internen blijft groeien: nu al 252 kinderen. Een bijkomende verdieping voor het internaat is dus nodig.

 

 

 

Een deel van de kinderen voor de aanvang
van de lessen voor een gebed en het zingen
van het nationaal volkslied

overal waar er maar een plaatsje is,
wordt er les gegeven

D3 met hulp uit Spanje werden bijkomende klassen gebouwd…maar het aantal leerlingen blijft snel stijgen

 

 

 

 

é top